top of page
Kontroller vekt

Sunnere kroppsvekt og demp søtsuget

Med sunnere kroppsvekt tenkes her på hva som medisinsk er det beste for den enkelte. At uønsket vektøkning også kan virke inn på egen trivsel og selvfølelse kan flere fortelle om.


Riktignok kan ulike slankekurer få deg raskt ned i vekt. Samtidig erfarer flere at når kuren er ferdig kan en gå opp i vekt igjen. Årsaken kan være livssituasjonen og etablerte vaner som er vanskelig å avvenne eller at det ligger emosjoner og følelser bak spisevanene som styrer vekten.

Alle uvaner, dragninger, trøstespising, belønningsspising, kjedsomhetsspising, overspising med mere, er psykologiske prosesser som ligger i det ubevisste sinn og som en selv gjerne ikke er klar over. Uvanene går derfor ofte på autopilot.

Søtsug og sukkeravhengighet
Dragningen mot søtsaker kan føles sterkt og er vanedannende. Menneskers behov for å spise søtt kan være både medfødt og tillært. Det er gjerne de som har stått oss nærmest som har lært oss å belønne oss selv med søtsaker.

Ubevisst kan det imidlertid lede oss til usunne spisevaner, ved at vi bruker mat og søtsaker som belønning eller trøst. Det gjelder like mye som voksne. Vi vet i dag at for mye sukker kan svekke immunforsvaret, og øke risikoen for kreft.

  

Når du forsøker å unngå søtsaker bruker du gjerne viljestyrken for å stå i mot fristelsene. Det er ikke alltid like lett og ofte ender det med at en gir etter.

Å oppnå en sunnere vekt og fjerne sukkeravhengighet løses med korttidsbehandling som består av;

1) Samtaleterapi som tar sikte på å avdekke, utfordre og endre på dine tankemønstre som bidrar til å holde på uvanene ved matinntaket.

2) Kognitive atferdsteknikk som vil gi deg opplæring i måter å komme deg skrittvis ut av de etablerte spisevanene. Du blir gitt konkrete råd, tiltak og oppfølging underveis.

3) Spesialisert klinisk hypnose som vil gi deg direkte tilgang inn til ditt underbevisste sinn hvor de automatiserte tankeprosessene og emosjonene ligger. Det er også i underbevisstheten en lettere kan fjerne, dempe, endre eller forsterke våre automatiserte følelser og reaksjonsmønstre. Herunder i dette tilfellet dine spisevaner.

Flere ganger erfares at det ligger en konkret årsak gjemt i det ubevisste sinn som direkte påvirker matinntaket. Dette er det fult mulig å endre på. Når nye vaner er etablert i det underbevisste sinn kan det ha en mer varig effekt. Du spiser hva du har lyst på uten å bruke viljestyrken for å motstå hva du tidligere har jobbet hardt for å holde i sjakk.


-Nå kan jeg gå forbi sjokoladehylla på butikken uten at slikkeriene roper navnet mitt og jeg gir etter. Nå bryr jeg meg ikke om fristelsene lengre de betyr ikke noe for meg, kunne en stolt klient fortelle meg etter behandling med spesialisert klinisk hypnose.


Les gjerne mer om spesialisert klinisk hypnose under «Ofte stilte spørsmål»


Konsultasjonen har en varighet på 90 minutter, som gir en mer ro og trygghet under behandlingen. Min erfaring er at resultatene blir bedre når en tar seg tid.

bottom of page