top of page

Vanlige spørsmål

Virker hypnose?

Det er ikke hypnosen i seg selv som gir den effekten klienten ønsker behandling for, men snarere den terapeutiske behandlingen av det underbevisste sinn under hypnose som gir resultater. 
Forskning.no viser til en rekke studier og metastudier, eller forskningsgjennomganger, som har vist at hypnose kan hjelpe mot mange tilstander. Fra angst og smerte til hukommelsesproblemer og betennelse. 

Som terapeut erfares også en god effekt mot ulike fobier, snus- og røykeavhengighet, samt søtsug og overvekt. 

Virkningen av den terapeutiske behandlingen under hypnose er trolig fordi hypnose gjør oss mer mottakelige overfor input utenfra, og at vi faktisk kan gjøre mer enn vi tror med tankens kraft. 

Har jeg kontroll når jeg er hypnotisert?

Ja, du har hele tiden full kontroll, selv om du er i en dyp og fin avslapning.  Du vil oppfatte alt som er rundt deg og du vil kun respondere hva som er innenfor dine egne verdier og ønsker. Det er umulig å påvirke deg mot din egen vilje.

Er jeg i en slags søvn under hypnosen?

Nei, du er kun i en dyp avslapning. Enkelte synes denne avslapningen er så behagelig at de nesten sovner. Terapeuten passer da på at du ikke sovner, da den mest effektive behandlingen er når du er i dyp avslapning.

Kan jeg bli værende i hypnose?

Nei, du kan ikke bli værende i hypnose på samme måte som du ikke kan bli værende i en dyp avslapning.

Har terapeuten taushetsplikt?

Ja, terapeuten er bundet av taushetsplikt.

Kan jeg ta med en annen person?

Ja, det er helt opp til deg om du ønsker å ta med en du stoler på med til konsultasjonen. 
Dersom du er under 18år er det påkrevet å ha med ledsager. 

  

Hvordan er terapeuten som person?

Terapeuten har jobbet tett med og menneskelige utfordringer i en årrekke og får jevnlig tilbakemeldinger på å være en rolig, trygg og tillitsvekkende person med mye empati.

Kan alle bli hypnotisert?

Ja, alle som har en normal kognitiv kapasitet kan bli hypnotisert. Samtidig har enkelte en lettere innlevelsesevne enn andre og kommer da raskere i inn i en dypere avslapning enn andre. Terapeuten finner ut hvilke teknikker som passer best for klienter som trenger det lille ekstra, slik at også de oppnår den tilstanden som skal til for å få en god behandling.

Ofte stilte spørsmål: FAQ
bottom of page